Hem » Dykkurser

Dykkurser

UDS erbjuder kurser i sportdykning enligt SSDF:s kursplan. Utbildningen leder till *, ** eller ***-stjärnigt sportdykarcertifikat.

Förkunskaper

Det behövs i princip inga förkunskaper för att börja dyka. De enda krav vi ställer är att du är minst 15 år och självklart ska man vara simkunnig. Man måste också ha en godkänd läkarundersökning för sportdykning. Om ovanstående passar in på dig så hör av dig! Vi lovar att du inte kommer att bli besviken!

★ stjärnig kurs

Det här är grundkursen inom SSDF/CMAS.

Efter avslutad kurs har du tillräcklig kunskap och vattenvana att dyka i öppet vatten till max 20 meter, då tillsammans med en mer erfaren parkamrat som ska ha minst tvåstjärnigt CMAS certifikat.

★★ stjärnig kurs

Fortsättningskurs inom SSDF/CMAS. För att få påbörja kursen ska du ha *CMAS, eller motsvarande. Efter avslutad kurs får du dyka till max 30 meters djup, du är även kvalificerad att gå vidare på olika specialkurser som t.ex. dykledarkurs eller nitroxkurs.

★★★ stjärnig kurs

För att få påbörja den ***-stjärniga kursen krävs **CMAS, eller motsvarande. Efter avslutad kurs får du dyka till max 39 meter.
Man räknas nu som en erfaren och ansvarsfull dykare som anses kompetent att leda andra dykare, oavsett certifikatsnivå, under ytan.